De viering van het 100-jarig bestaan was een groot succes

De lezing van Ad van Nieuwpoort, de historische wandeling en een beeldimpressie vindt u op de pagina 'Open Dag'.

 

In Bloemendaal hebben we 2 algemene begraafplaatsen: de Algemene Begraafplaats Bloemendaal, aan de Bergweg 64 en de Algemene Begraafplaats Bennebroek, aan de Binnenweg 67.

De algemene begraafplaatsen van de gemeente Bloemendaal zijn er voor iedereen, ook voor inwoners van andere gemeentes. Een algemene begraafplaats draagt geen bepaalde geloofsovertuiging of levensbeschouwing uit. Het beheer van de begraafplaatsen wordt door vast personeel van de gemeente Bloemendaal zelf gedaan. De begraafplaatsen hebben geen winstoogmerk. Ze zijn daardoor kleinschalig en worden gekenmerkt door persoonlijke aandacht en maatwerk.

Openingstijden

Aan de Bergweg  is het kleine hek van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk voor voetgangers. Het grote hek is op werkdagen van 8:00 uur tot 15:30 uur open, feestdagen uitgezonderd. Met ingang van 13 augustus 2017 gaat het grote hek ook elke 2e zondag van de maand van 14.00-16.00 open. De planning voor 2017 is als volgt:

  • zondag 13 augustus
  • zondag 10 september
  • zondag 8 oktober
  • zondag 12 november
  • zondag 10 december

Aan de Binnenweg is het het kleine hek van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk voor voetgangers.

Bent u slecht ter been?

Op de Bergweg is lenen van een ter plaatse aanwezige rolstoel mogelijk. Reserveren kan telefonisch via 023-537 8253 of 06-5178 5822. Tijdens de openingstijden van het grote hek kunt u, als u vooraf toestemming heeft gekregen van de beheerder van de begraafplaats, stapvoets met uw auto de helling op rijden. Voertuigen mogen maximaal 5 kilometer per uur rijden, tijdens plechtigheden wordt geen toestemming gegeven en voertuigen mogen alleen de breedste asfaltwegen berijden.

 

Aula algemene begraafplaats Bloemendaal