In Bloemendaal hebben we 2 algemene begraafplaatsen: de Algemene Begraafplaats Bloemendaal, aan de Bergweg 64 en de Algemene Begraafplaats Bennebroek, aan de Binnenweg 67.

De algemene begraafplaatsen van de gemeente Bloemendaal zijn er voor iedereen, ook voor inwoners van andere gemeentes. Een algemene begraafplaats draagt geen bepaalde geloofsovertuiging of levensbeschouwing uit. Het beheer van de begraafplaatsen wordt door vast personeel van de gemeente Bloemendaal zelf gedaan. De begraafplaatsen hebben geen winstoogmerk. Ze zijn daardoor kleinschalig en worden gekenmerkt door persoonlijke aandacht en maatwerk.

Openingstijden

Aan de Bergweg  is het kleine hek van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk voor voetgangers. Het grote hek is op werkdagen van 8:00 uur tot 15:30 uur open, feestdagen uitgezonderd. 

Op veler verzoek gaat het grote hek elke 2e zondag van de maand open van 14.00-16.00 uur. Om met de auto de begraafplaats op te mogen heeft u wel nog altijd toestemming van de beheerder nodig.

Aan de Binnenweg is het het kleine hek van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk voor voetgangers.

Bent u slecht ter been?

Op de Bergweg is lenen van een ter plaatse aanwezige rolstoel mogelijk. Reserveren kan telefonisch via 023-537 8253 of 06-5178 5822. Tijdens de openingstijden van het grote hek kunt u, als u vooraf toestemming heeft gekregen van de beheerder van de begraafplaats, stapvoets met uw auto de helling op rijden. Voertuigen mogen maximaal 5 kilometer per uur rijden, tijdens plechtigheden wordt geen toestemming gegeven en voertuigen mogen alleen de breedste asfaltwegen berijden.

 

Aula algemene begraafplaats Bloemendaal